onsdag 23. november 2011

Internettet som forsvant

Som det ”skjermtrollet” (Krumsvik (red.), 2007, s. 265) jeg er blitt, så jeg fram til en søndagskveld med lesing av blogger, facebook oppdateringer, lesing av nettaviser, spilling av Wordfeud (Scrabble på nett) og til slutt den engelske dramaserien Downtown Abbey på NRK 1. Til min store forskrekkelse oppdaget jeg at internettet var borte, hva skulle jeg gjøre? Etter litt rekognosering fant jeg ut at det var ingenting jeg kunne gjøre, abstinensfølelsen slo inn nærmest umiddelbart. Heldigvis har jeg mobil med 3G så jeg klarte jo å få stilt noen av ”behovene”, og kvelden ble som planlagt avsluttet med Downtown Abbey. Jeg slo meg til ro med at ”det bli nok likar i morra” når jeg får kontakt med nettleverandøren. Men det ble det ikke, de måtte sende en ny ruter og den kommer antakelig om 3-4 dager fikk jeg beskjed om. Som den katastrofe orienterte personen jeg er, slo bekymringen for avsluttende blogging, kommentering og oppgave innlevering inn. Det er jo ikke verdens undergang, og det gjelder å tenke alternativt, men jeg skal innrømme at det har kostet konsentrasjon og energi. Dette skulle jeg gjerne vært foruten nå i avslutningsfasen av modul 7. Hele opplevelsen er for meg en påminnelse av hvor sårbart det kan bli i vår digitale tid når teknikken svikter. 

Juhu, i dag onsdag 23. oktober kl. 11.30 er internettet kommet tilbake. Jeg betalte 300 kr. for ny ruter pr. ilpost, kobla opp og alt så ut til å være i skjønneste orden, men den gang ei, det var feil på den nye ruteren.  Hadde nettleverandøren på tlf. og for å gjøre en lang historie kort, nå funker det med gammel ruter og ny strømkabel, slik har nå formiddagen gått.

Det funker som sagt nå, men jeg føler meg litt på lag med disse  ;-)  
Kilde:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150420500016405&set=a.10150402108916405.406242.108762101404&type=1&theater 
Disse siste månedene med blogging har vært en ny og positiv opplevelse for meg. Jeg vil takke alle som har lest bloggen min, først og fremst de som har kommentert, faglærer og studievenner. Jeg vil også takke alle som har skrevet blogger som jeg har vært så heldig å få lese og kommentere. Takk for at dere har delt erfaringer og refleksjoner. Jeg opplever at vi har vært både ”heiagjeng” og faglige inspiratorer for hverandre. Som Ann Oline sa i sin blogg om blogg som arbeidsform: ”….til sammen så lager vi et produkt større enn de enkelte bestanddelene 1+1=3. Vinn –vinn spør du meg”, jeg er helt enig.

Det hadde jo vært artig om de positive erfaringene vi har gjort oss kunne ført til varige endringer i eksamensformen på alle modulene i Masterstudiet i skoleledelse ved NTNU, eller er det for radikalt? 
Et siste sitat  som er relevant med tanke på dette, men som først og fremst gjelder alt endringsarbeid vi som skoleledere har ansvar for. “Change in education is easy to propose, hard to implement, and extraordinarily difficult to sustain.” (A. Hargreaves & D. Fink i Sustainable leadership” (2006) s. 1) 

Det er opp til oss!

4 kommentarer:

 1. Ja, men så er du jo ganske så "likandes" Berit:-) God, liten historie om din digitale frustrasjon. Jeg kjenner igjen frustrasjonen uten nett, har løst de det siste året ved å bruke ipaden på mobilnettet. Altså, bare hvis det rykker litt i den digitale hånden min og jeg sitter i bilen og venter på fotballspillende barn.....

  Helt enig i at dette har vært en god måte å "tenke" høyt på. Du sier det så fint, du. Og, ja, jeg tror dette kanskje har åpnet øyner om hvordan elever også kan oppleve læring gjennom deling og sammen med andre. Huff, dette hørtes ut som et festskrift, for KO6? Takk for at du deler.

  SvarSlett
 2. Tikka værra fuggeln nederst til venstre -ser passe redd og forskremt ut i sine omgivelser. Kan være slik noen og enhver kan føle seg i bl.a. digitale omgivelser. Heldigvis er det støtte å finne rundt oss. Som du sier, Berit, og som Tove også er inne på, blogging har vært godt for læreprosessene våre. Og skrekk og gru når nettet er borte! For ikke å snakke om når jeg ikke finner mobilen min... Vi har nok en liten Homo Zappiens i oss mange av oss :)

  For øvrig sier jeg som Tove, og, takk for at du deler og kommenterer.

  SvarSlett
 3. skrekk og gru, med Internett.
  Du uttrykker deg som vanlig veldig godt og får sagt det som trenger og sies. Takk for alle dine innlegg.

  SvarSlett
 4. Kjenner igjen frustrasjonen av å ikkje vera på nett, godt det ordna seg til slutt! Blir glad av å lese at du også ønskjer deg bloggen med inn i dei neste modulane. Det hadde virkeleg vore til hjelp. Eg vil takke deg for at du har delt så utruleg mykje av din kunnskap om IKT, og for din gode framstillingsevne.

  SvarSlett